fbpx

Urban Nutrition

Протеин

Goat Protein Powder

2.290,00 ден

Мокниот козји протеин се произведува од НАВАЛИТЕТНО ХОЛАНДСКО КОЗJO МЛЕКО. Млекото се собира од преку 100 холандски семени фарми за кози од нашата партнерска компанија. Бидеіки свежото козіо млеко е основната состока на нашиот производ, квалитетот е наважниот фактор при изборот на нашите добавувачи на козјо млеко.

353 на залиха

Категорија:

Овој протеински напиток е создаден преку соодветен процес на пастеризациза; центрифугираье, вакумско
испаруваье при што се отстранува голем дел од водата во млекото. Концентрираното обезмастено млеко ја формира основата за нашиот производ, кој го прави уникатен на пазарот, бидеіки ПРОТЕИНОТ Е ДОБИЕН ОД МЛЕКО, А НЕ ОД СУРУТКА, коа се добива преку еднаш преработен процес на млекото за потребите на млечната индустрија. На оваа основа додадено е мало количество од втората генерација деароматизирана стевиа и е создаден ПРЕКРАСЕН СЛАДОК МЛЕЧЕН ВКУС.

Козјиот протеин помага за: хранење на вашите мускулни влакна додека спиете, има високо ниво на важни амино киселини, многу лесно сварливо и помалку алергентно, совршена основа за да креирате шејкови, смути и рецепти.

Состав:Моќните козји протеински прашоци се произведуваат од 99% холандско свежо козјо млеко плус 1% од втората генерација на стевиа.

Како се употребува?

Додадете прашок од нашиот моќен протеински прашок во протеински шејкови, чинии со смути, млеко вода или вашиот омилен пијалок.
Додадете овошје и зеленчук по вкус. Најдобро е да се користи наутро,после вежбање или пред спиење.

 

Нутритивни вредности:

Тежина 0500 кг
Нутритивни вредности

100g 30g 20g

Протеин

65g 20g 13g

Сол

1.7g 0.51g 0.34g

Јаглехидрати/од кои лактоза/додадени шеќери

20.9g 6.27g 4.18g
20.8g 6.24g 4.16g
0g 0g 0g

Масти/од кои заситени

1.2g 0.36g 0.24g
0.6g 0.18g 0.12g

Енергетска вредност

1451kj 435kj 290kj