fbpx

Urban Nutrition

Млеко

Купи!

GOAT MILK концентрат

Original price was: 1.180,00 ден.Current price is: 980,00 ден.

Козјото млеко во прав е концентрирана течност од козјо млеко. Леснотијата на реконституција со едноставно мешање на прашокот со вода го прави лесен за напор, овозможувајќи ви да уживате во неговите придобивки.
Прославен по својот робустен нутритивен состав, козјото млеко во прав се појавува како истакнат кандидат во доменот на алтернативите за млеко. Овој млечен скапоцен камен ја зајакнува основата на вашето тело со изобилство со витални витамини и минерали како што се калциум, фосфор, магнезиум, витамин Д и рибофлавин (витамин Б2).

461 на залиха

SKU 2023002 Категорија: Tags , ,
Богат со протеини како казеин и сурутка, козјото млеко во прав претставува хармоничен спој што телото лесно го прифаќа. Овие протеини се лесно сварливи и покажуваат понизок алергенски профил од нивните колеги во кравјото млеко. Како резултат на тоа, козјото млеко во прав упатува пријателска покана до оние кои бараат органска алтернатива густа со хранливи материи, која се усогласува со чувствителните стомаци.
Во прегратката на козјото млеко во прав се наоѓа богата резерва на калциум, минерал од витално значење за зајакнување на коските и заштита од сеништето на остеопороза. Извонредниот атрибут овде не лежи само во содржината на калциум, туку и во неговата биорасположивост, степенот до кој телото може да го апсорбира и искористи. Студиите сугерираат дека телото лесно го прифаќа и апсорбира калциумот од козјото млеко во прав поефикасно од другите извори, давајќи им на вашите коски издржлива сила.
Дополнително, има А2 бета-казеин, кој е многу поздрав од А1 бета-казеинот што го содржи кравјото млеко. А2 бета-казеинот се смета за побезбедна варијанта на бета-казеин, додека неговиот колега А1 е еден од ризичните фактори за дијабетес и исхемична срцева болест
Студијата вели дека козјото млеко за биорасположивост на железо е супериорно од она на кравјото млеко. Стаорците хранети со полномасно козјо млеко имаа многу поголема ефикасност на регенерација на хемоглобинот (што е процентот на конверзија на железото во исхраната во хемоглобин) . Иако козјото млеко не се појавува често во телевизиските реклами, тоа сигурно изгледа како поздрава алтернативна опција за млеко.
 Друг клучен начин на кој козјото млеко ја зајакнува имунолошката функција е преку подобрување на производството на имуноглобулини. Исто така познати како антитела, имуноглобулините се критичен дел од имунолошкиот одговор на телото бидејќи ги препознаваат и се врзуваат за бактериите и вирусите, помагајќи во нивното уништување. Козјото млеко е исто така богат извор на селен, клучна компонента за зајакнување на имунолошката функција. Селенот обезбедува антиоксидативна и антиинфламаторна заштита на телото со инхибиција на растот на бактериите.

Нутритивни вредности:

Тежина 035 кг